niedziela, 18 listopada 2007

z 9 litrów - dwie luźne kartki zapisane ołówkiem

Wino drugie z duzych butli
moc 7% z pierwszych tylko 5%

Dnia 2.V.85r z 9 litrów
Gotować zaczęto 9.00 kapać 9.25
god 10.30 jeden litr na 60% moc
godz 12.00 drugi litr na 40% m
13.25 trzeci 3/4 litra na 20%
13.55 czwar 1/2 litr na 10%

2-V-85r z 9 litrów
Gotować zaczęto 14.25
Kapać zaczeło 14.55
16.30 jeden litr na 62% moc
17.50 drugi litr na 46% moc
18.50 trzeci litr na 22% moc
19.35 czwar 3/4lit na 10%
piaty 1

Dnia 4-V-85 z 8 litrow
Gotować zaczęto godz. 7.00 Kapać 7.25
do godz 8.40 jeden litr na 58% moc
od godz 8.40 drugi litr do 9.55 na 34% moc
godz 9.55 trzei 1/2 litr do 10.20 na 10% moc

Dnia 4-V-85 Dystylacja druga
Gotować zaczęto 10.55 z 8 lit. o mocy 35%
kapać zacze godz 11.10 do 12.45 litr moc 80%
12.45 drugi litr do godz. 13.55 moc 76%
od 13.55 trzeci litr do godz 15.25 moc 64%
15.25 Czwarty litr do godz 17.10 moc 30
17.10 Piąty litr do godz szła woda

Dnia 3-V-85r z 9 litrów
zaczęto gotować 8.35 Kapać 9.00 do 10.20
na 61 moc jeden litr
od 10.20 do 11.35 1 litr na 49 moc drugi
od 11.35 do 13.00 1 litr na 25 trzeci
od 13 do 13.35 1/2 litra na 15 czwarty 1/2
od 13.35 do 14.10 1/2 litra na 5 piąty 1/2

Dnia 5-V-85 dystylacja druga z 7 litr
na 38% gotować zaczęto 7.20
Kapać zaczeło 7.40 do 9.00 1 litr na 80% 1.20min
od 9.00 do 10.25 drugi litr na 76% = 1.20m
od 10.25 do 11.15 trzeci litr 3/4 na 68% = 50min
od 11.15 do 12.25 3/4 litra na 44% = 70m
od 12.25 do 13.05 1/2 litra na 10% = 40m
268% = 5na53

1 komentarz:

mać pisze...

w obi, albo inszym casto-praktikerze jest kolumna do destylacji
grosze jakieś kosztuje

mash zacier?